Frustrari si solutia: meniul

Saptamana trecuta, in vacanta am inteles ca strang multe frustrari si din pacate nu sesizez cand sunt prea multe. Cu totii avem frustrari si este important sa stii cum sa le rezolvi. Eu am gasit o solutie la unele din ele.

Plecarile cu masina ma ajuta la gandit cu voce tare. Iubitul meu conduce si eu turui. Da stiu, este un sfant si de aceea il iubesc atat de mult 🙂 Prin urmare, am analizat ce ma tinea treaza de cateva saptamani si de ce nu mai reuseam eu sa ma adun asa cum o fac de obicei. Am descoperit ca imi doresc sa fac prea multe lucruri si daca stau acasa consider ca trebuie sa compensez cu ceva, acel ceva este sa fac totul: sa am grija de A, de casa, de A dupa scoala(eu o duc seara la dans si actorie), sa spal, sa fac mancare si sa fac curat. Curat!!! asta este cea mai grea parte fiindca daca fac curat imi ia cam o ora zilnic, ceea ce presupune sa nu mai stau cu A, ceea ce ma frustreaza pe alte parti 🙂

Da, da, stiu, am multi pitici dar cred ca fiecare are. DAR!!! La una din frustrari, am reusit sa gasesc solutia. De fapt solutia este una reciclata, adica am mai folosit-o cu un an in urma si a functionat foarte bine. Aceasta solutie se numeste: MENIUL. Aceasta idee ne-a venit cand fiica noastra a mers la scoala si ne-am dat seama ca ea nu manca acolo pranzul(nu i-l placea) si statea la after pana la 6. Dupa o perioada de timp, am vazut mari schimbari de comportament la ea si dupa analize indelungi ne-am dat seama ca de fapt copilul nu avea asigurata nevoia de baza: mancarea. Atunci am luat-o de la after si am venit cu un sistem care ne-a rezolvat problema timp de cateva luni bune.

Mie imi place extrem de mult sa gatesc insa, este greu sa pun in fiecare zi aceeasi intrebare: “Ce mancam azi?” si nimeni sa nu-mi dea un raspuns. Anul trecut mi-am dorit mult sa fac mai mult pt familia mea si am studiat un pic partea de alimentatie. Astfel am inteles care sunt timpii de digerare a alimentelor si pe asta am inceput sa creem meniul. Dupa implementarea lui, ne-am dar seama ca ne-a ajutat mult si la organizarea timpului. Atunci cand ai un meniu pe o saptamana inainte, cand mergi la cumparaturi ai doua avantaje: 1. nu mai cumperi ca bezmeticul orice si 2. faci mari economii la bani si timp 🙂 Poate ti se pare ca nu are cum, insa cumparand exact ce consumi nu mai dai banii pe alte prostii si nu mai arunci ce nu consumi 😉

Ieri am decis sa revin la meniuri ca sa scap de frustrea timpului pierdut in discutii despre ce mancam si in linistea mea ca pot controla ce mancam. Apropo, cand ai un meniu pe o saptamana poti decide de cate ori pe saptamana mananci peste, lapte, cartofi, etc… si mai mult, poti programa la cina mancaruri care sa fie digerate pana la culcare. Noi avem cina la 7:00 – 7:30 si culcarea la 9:00 ;). In zilele care A are dans pana la 8:00, mananca inainte de dans si cand ajungem ia doar o gustarica 😉 .

Mai jos am pus poze cu cele 5 meniuri create de mine. Nu sunt meniuri create “corect” din punct de vedere nutritional, te rog sa nu faci astfel de analize, doar iti pierzi timpul. Impart cu tine aceste meniuri doar ca idee de meniu si tu iti poti crea altul dupa gustul tau. In meniu am integrat acele alimente si feluri de macare care le plac familiei mele 🙂 Spor la gatit!!!

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *